Bejelentés


FŐNIX CITERAZENEKAR A zene éltet és összeköt
Rólunk röviden

Az együttes története majd negyed évszázadnyira nyúlik vissza.
Komáromban a MOL RT Ady Endre Művelődési Házban 1986-ban az együttes vezetőjének ötletére citeraszakkört szervezett a Művelődési Ház igazgatója, Heidrich Sándorné. A szakkör első tagjai idősebb felnőttek voltak, majd 1 év múlva egy egész csapat 7-8 éves gyerek csatlakozott a citerásokhoz. Ezek a kis vadócok amilyen lendülettel kezdtek, olyan szorgalommal és kitartással folytatták! A kis csapat Vadrózsák néven 12 évig dolgozott együtt, nagy sikerrel és csak az gátolta a további együttműködést, hogy a sors szétszórta őket az ország különböző részeire.
Ám időközben a fiatalok sikereit látva ismét egy felnőttekből álló csoport alakult, akik, bár nem akkora lendülettel, de nagy kitartással vágtak e kemény munkába. Változó létszámmal, és változó színvonalon, de 14 évig együtt maradt a szakkör, mely Almásfüzitőn a Petőfi Sándor Művelődési Ház szárnyai alatt harcolt a szereplési lehetőségekért, és a fennmaradásért. Őket Napraforgók néven ismerhette meg a közönség.
Két éve lépett be az együttesbe a régi Vadrózsák együttes két –immár felnőtt– tagja, és attól a pillanattól érlelődött a lehetőség egy újabb váltásra. Ez év elején megszületett a döntés: a szakköröket 1986 óta vezető Bolla Gyula a két visszatért fiatallal és egy nagyon szorgalmas, néhány éve citerázó hölggyel új együttest hoz létre. Az új együttes neve, a többszöri megújulásra utalva FŐNIX CITERAZENEKAR lett.
Célunk, mint eddig is a népzene terjesztése és a citera népszerűsítése a fiatalok körében.

Szívesen veszünk részt közösségi ünnepségeken, falunapon, népzenei találkozókon. Emellett vállalunk fellépést esküvőn, családi és céges ünnepségeken is. Műsorunkon első helyen a népzene áll, sok népdalcsokrot tanultunk be. Ám tudjuk, (a népzenei találkozók kivételével) népzenével nem mindenkit lehet sokáig a színpad előtt tartani, ezért sok magyar nótát és egyéb szívesen énekelt dalt is hallhat tőlünk a közönség. Ez utóbbiak között találhatók cigánydalok, operett részletek, klasszikus szerzők művei is.

Az együttes tagjai:

Bolla Gyula –tenor citera és ének
Paréj Tibor –basszus citera
Simon Boglárka –prím citera és ének

Broczky Kornélia – tenor citera és ének

Szomorúan emlékezünk együttesünk nemrég elhúnyt tagjára, Nellire
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!